Minikonfirmander

- for alle i 3. klasse

Vi er startet igen tirsdag den 17. september 2024, og vi i mødes 10 gange om tirsdagen.

Siden januar 2017 tilbyder vi minikonfirmand til elever i 3. klasse i stedet for 4. klasse. Dette skyldes skolereformen og de lange skoledage i 4. klasse.
Minikonfirmand er for alle på Skærbæk Realskole og Distriktsskolen, der går i 3. klasse og som bor i Skærbæk eller et Sogn, hvor der ikke tilbydes minikonfirmand.

Vi snakker om, hvorfor vi er døbt? Hvad er kristne, hvad er muslimer?
Hvem er Gud, hvorfor skal man dø? Og andre store og små spørgsmål.
Her er plads til alle, vi har det sjovt sammen. Vi laver altid noget kreativt eller spiller bold i præstens have.
Vi tager på ture ud i det blå, og hver gang får vi boller og saft.
Nogle gange er vi oppe i kirken, hvor vi ser orgelet og kirkeklokkerne.
Det her gode tilbud må du ikke gå glip af!

Venlig hilsen Linda Roager, organist (24 26 20 18)

 

Mange børn stifter først rigtigt bekendtskab med kristendommen og sognets kirke, når de skal gå til konfirmationsforberedelse. Vel vidende, at søndagens højmesse ikke er særlig ”børnevenlig”, vil vi gerne skabe en anden mulighed for, at de yngre børn kan komme til aktivt at lære kristendommen at kende gennem deres lokale kirke.

Vi begyndte derfor i foråret 2006 med undervisning af minikonfirmandhold i Skærbæk sogn. Gennem leg, sang, billeder, fortælling og meget mere prøver vi at åbne børnenes øjne for kristendommens budskab og lære. Det er vigtigt for os, at de møder de største kristne fortællinger, salmer, fadervor, og at de får lov til at gøre brug af kirkens rum. Undervisningen foregår derfor både i konfirmandstuen og kirken, og forløbet afsluttes med en gudstjeneste, hvor minikonfirmanderne medvirker.

 

Minikonfirmand efteråret 2024 - tilmelding